Advocaat maken met brandewijn

Advocaat kan op verschillende manieren gemaakt worden, maar het lekkerste is toch wel om advocaat te maken met brandewijn. Wil je het ook eens proberen? Kijk dan hieronder voor de instructies!

Ingrediënten

Om advocaat te maken met brandewijn voor 8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 keer eigeel
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml brandewijn
  • 400 gram suiker

lekkere advocaat met brandewijn

Instructies

Wie advocaat met brandewijn wil maken, moet eerst ongeveer een halve pan water aan de kook brengen. Tegelijkertijd moeten de eieren, suiker en de inhoud van het vanillestokje tot een glad mengsel geklopt worden. Als dat gebeurt is, moet je de kom in de pan plaatsen, maar zonder dat de kom het water raakt.

Vervolgens giet je de brandewijn erbij en roert het geheel met een garde. Als dat gebeurd is, is het advocaat met brandewijn maken bijna klaar!

Haal de kom en pan van het vuur als de advocaat de juiste dikte heeft, en zet de kom in een bak koud water. Blijf roeren, om te voorkomen dat de advocaat gaat schiften. Daarna kun je genieten van je advocaatje met brandewijn!

Geen brandy maar échte wijn?

Kijk, dit is ook een optie natuurlijk! Je krijgt dan wel niet het drankje dat je gewoon bent; maar een minder alcoholische versie met een “smaakje”. Ik maak zelf wel eens een versie met een Italiaans dessertwijntje, en dat zorgt voor een nog zoeter drankje met een lager alcoholpercentage en een meer tangy smaakprofiel!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*