Houdbaarheid advocaat

Men stelt zich soms wel vragen over de houdbaarheid van advocaat. Dit is eigenlijk moeilijk te zeggen, maar in alle geval blijft advocaat heel lang eetbaar, tot zeker een aantal maanden. Let wel op: droge producten zoals thee hebben vaak een lange houdbaarheid; maar voor liquide producten is dat vaak een heel stuk ingewikkelder! Omdat er eieren in advocaat zitten is flessen gesloten bewaren, zo vacuüm mogelijk cruciaal. Hier lees je meer tips en info!

Ongeopend

De houdbaarheid van advocaat die ongeopend is, is heel lang. Doordat het product alcohol bevat, blijft dit toch een paar jaar goed. Advocaat die je in de winkel koopt, moet in principe een houdbaarheidsdatum vermelden. Zelfs een hele tijd na de houdbaarheidsdatum, zou ik nog niet aarzelen om hem toch nog te consumeren.

houdbaarheid advocaatGeopend

Eens geopend, kan de advocaat best nog een paar weken meegaan. Advocaat die je zelf maakt, kan je niet echt als ongeopend beschouwen. Deze heeft doorgaans wel een iets groter alcoholgehalte, maar doordat er geen bewaarmiddelen aan toegevoegd zijn, is de houdbaarheidsdatum korter, namelijk een paar weken.

Wat je wel krijgt bij geopende advocaat die te lang blijft staan, is een soort suikervorming aan de rand van de fles of de bokaal. Dit is niet slecht, maar niet altijd zo smakelijk.

Hoe bewaren?

Om de houdbaarheid van advocaat te verhogen, bewaar je hem best op een koele, donkere plaats. De koelkast is ideaal hiervoor.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*