Zelf advocaat maken

Iedereen kent wel die lekkere gele smeuïge drank, namelijk advocaat. Maar kun je ook zelf advocaat maken? Ja natuurlijk, zelf advocaat maken is niet zo moeilijk, en veel van de ingrediënten heb je wel ergens nog in huis.

Wat zit er allemaal in advocaat?

Volgende ingrediënten heb je nodig voor deze delicatesse. 1 doos gecondenseerde melk, 8 eierdooiers, 300 gram fijne griessuiker en 2 zakjes vanillesuiker, 2 deciliter alcohol van 90 graden.

twee glaasjes advocaat

Hoe maak je zelf advocaat?

Meng ze in de volgorde zoals ze hierboven staan, door middel van een keukenrobot. De suiker moet langzaam, geleidelijk bijgevoegd worden. En je moet heel de tijd blijven mengen. Op het einde heb je een mooie gladde massa. Verdeel deze over leuke glazen potten met een deksel dat goed afsluit.

Opgepast! De advocaat is nu wel al eetbaar, en ook heel lekker, maar nog niet echt zoals het hoort. Je moet het een paar weken de tijd geven en laten rusten, zodat de suiker smelt en opgenomen wordt in het geheel. Als je dit leest, merk je dat het helemaal niet moeilijk om zelf advocaat te maken. Onze lezeres Stefanie stuurde ons onderstaand filmpje dat het allemaal wat visueler voorstelt!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*